HTML

I'm HTML programmer, NOW!

2011.09.30. 16:38 iHamuFactu

Ha jól halad a szekér pár év és felsőfokú angol nyelvvizsgát tehetek ehhez pedig elkélne a html ismeret, hogy ha kezdeni is akarok valamit a designer terveimmel.

A bővült szabadidőm miatt máris letöltöttem egy kisebb videó pakkot amiben egy bizonyos Nagy Tibor taglalja le a nézőnek elejétől az alapokig a html-elt, de mivel szokásom kritizálni mindent amit meglátok a videók mellett se mehetek el szó nélkül:

Pozitívum

+ könnyen megérthető

+ magyar nyelvű

+ az alapokra megtanít

Negatívum

+ sokszor megáll a beszédben és nem tudja mit mondjon

+ kétszer annyi idő alatt mondja el azt amihez pár perc is elég lenne

+ gyakori, hogy elfelejti az adott tag-eket így ő se tudja mit mutasson be a nézőnek

+ tényleg csak az alapokra tanít amivel eladható oldalt nem készíthetünk

Már nem tudom honnan töltöttem le, de végül megérte. Előtte töltöttem le a közismert Notepad++-t amivel a videó menetével egy időben reprodukáltam az elmondottakat, tehát amit ő leírt azt én is elkészítettem (tehát igen, nagyon lassan beszélt).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már csak az utolsó videó van hátra 8 darabos csomagból ami a következőkre tanít meg:

- Szöveg formázás

- Linkek

- Táblázat

- Színek, képek, háttér

- Frame-ek

- Űrlapok készítése

Tehát ha valaki szán 1-2 órát az összes videó végignézésére és tesztelésére akkor a végére már tovább mehet komolyabb tananyagokon, vagy a merészebbek belevághatnak a globális-illetőségű szájtok kódjainak elemzésébe, de azt kell mondjam, hogy a <script> illetve <div> tag-gek jelentését és lehetőségeit még így is meg kell tanulnom.

A továbbiakban befejezem az utolsó videót és rátérek egy "megnemnevezett" csomagra amibe az összeállító több száz (ha nem 1000) tananyagot tuszkolt bele és még a tananyaghoz kapcsolódó programokat is letölthetővé tette, összesen 3GB-t volt, szóval lesz mit tanulnom.

Bár a poszt címe félrevezető lehet, de nincs nemzetközileg elfogadott mértékegység amivel a html-programozókat mérik, így ha már megtanultam pár tag-et, meg az alap működést már elmondhatom magamról, hogy tudok html-ben programozni. Ehhez persze még hozzájön a html 5 amit szintén be kell magolnom ha mai szemmel életképes weboldalt akarok szülni. Akit érdekel az kövessen!

Szólj hozzá!

Címkék: html programozás

A bejegyzés trackback címe:

https://sectorz.blog.hu/api/trackback/id/tr563268044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása